Fasciatherapie

Fasciatherapie is een relatief nieuwe behandelmethode voor mensen die last hebben van dagelijks terugkerende pijnklachten. Kampen met chronische pijn kan een grote uitdaging zijn. Het remt u in de dagelijkse bezigheden omdat u door uw hele lichaam pijn voelt. Naar aanleiding van nieuwe inzichten die vergaard zijn op microscopisch niveau is er een nieuwe behandeling voor deze pijn ontwikkeld: fasciatherapie.


Wat is fasciatherapie?

Bij fasciatherapie wordt er gebruik gemaakt van fasciatechnieken. Deze technieken zorgen ervoor dat verklevingen in de fascia losgemaakt worden waardoor u minder pijn ervaart. De therapie bestaat uit manuele fasciatechnieken, fasciatechnieken met behulp van tools zoals bijvoorbeeld de I-assist, adviezen en oefeningen die zich specifiek richten op de fascia. De fascia wordt hierdoor in een betere conditie gebracht. Fasciatherapie kan u helpen bij de volgende klachten:

  • pijn
  • stijfheid
  • vochtophoping
  • bewegingsbeperkingen

Al deze klachten vertellen eigenlijk dat het lichaam niet voldoende veerkrachtig beweegt. Hierbij is het zo dat de plaats van de pijn, niet de plaats in het lichaam hoeft te zijn waar de oorzaak ligt van die pijn. De fascia is namelijk een groot netwerk dat door het hele lichaam loopt. Als er ergens een verstoring plaatsvindt in de fascia, kan dit zorgen voor een disbalans in het lichaam waardoor er op een ander plek pijn ontstaat.


Voor en na de behandeling

Voordat er begonnen wordt met de behandeling, wordt er een behandelplan opgesteld en met u doorgenomen. Dit behandelplan komt tot stand door grondig onderzoek waar de volgende zaken aan bod komen:

  • Een vraaggesprek, waarbij u uw klachten kunt uitleggen en aanwijzen.
  • Een totaal fascia functieonderzoek, zodat het duidelijk wordt hoe de pijn u belemmert.
  • Het palperen(voelen) van de huid en spieren, zodat de beste behandeling kan worden samengesteld.

Een afgeronde behandeling zal resulteren in een afname van uw klachten, waarbij u ook een verbeterde beweeglijkheid zult ervaren. Hiernaast merkt u effecten in de efficiëntie van bewegingspatronen, een vergrote belastbaarheid en een verminderde kans op letsel.

Als u de diagnose fibromyalgie, chronische vermoeidheid, whiplash of aspecifieke lage rugklachten etc. heeft gekregen en u veel dagelijkse pijn ervaart, dan kunt u met een goede behandeling die klachten doen verminderen! Bent u benieuwd of fasciatherapie u kan helpen? Neem dan contact met mij op via de contactpagina.