Wie ben ik

Mijn naam is Beatrix en sinds 2018 ben ik de trotse eigenaar van Fascia therapie Nederland. In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de SUPA (Stichting Utrechtse Paramedische Academie) en inmiddels ben ik ruim dertig jaar werkzaam als fysiotherapeut: het mooiste vak ter wereld. Tijdens deze periode heb ik m.n.patiënten met klachten van orthopedische aard en patiënten met chronische pijn constructief en adequaat kunnen behandelen.

Vorig jaar heb ik mijn eigen praktijk in Rotterdam overgedragen aan een collega. Vanaf dat moment ben ik werkzaam in Rijswijk en Zoetermeer. In 2018 heb ik de kans gekregen om me als zelfstandig fascia/fysiotherapeut te vestigen in Vlaardingen.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik sinds 2005 werkzaam als auditor voor Health Care Auditing. In deze functie voer ik regelmatig audits uit bij fysiotherapiepraktijken.


Nieuwe inzichten

In mijn werk als fysiotherapeut  ben ik steeds op zoek geweest naar nieuwe inzichten en evidence based behandeltechnieken. Ik heb in de afgelopen jaren diverse bij- en nascholingen gevolgd.  De meest aansprekende cursussen, die ik in de afgelopen 5 jaar heb gevolgd zijn: het Mulligan concept, Medical Taping, Dry Needling, Perifeer Arteriaal Vaatlijden, Fasciatherapie volgens het F.I.T. concept  en Echografie. Deze laatste cursus is er vooral op gericht om tot een betere diagnostiek te komen. De focus van de andere cursussen ligt op behandeling. Vooral de combinatie van fasciatherapie en dry needling geeft mij veel mogelijkheden om mensen met myofasciale (spier-pees-bindweefsel) klachten te behandelen.

Omdat het mijn passie is mensen te begeleiden in hun eigen herstelproces ben ik in 2017 gestart met het volgen van opleidingen gericht op de communicatie. De coachopleiding Neuro Linguïstisch Programmeren Practitioner en Master Practitioner NLP heb ik inmiddels afgerond.